A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ДЕНЬ ГЕРОЇВ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ГРОМАДИ

Дата: 12.06.2023 09:11
Кількість переглядів: 60

З метою вшанування мужності та героїзму та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміщенню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято – День Героїв.

День Героїв 23 травня був заснований в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН). День цей обрали невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму. 

Починаючи з 1992 року свято ставало все більш популярним. У День Героїв вітають усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям та воїнам армій УНР та УПА, а тепер ще воїнам АТО та російсько-української війни.

Особливо важливим цей день є сьогодні. Захисники і Захисниці України щоденно відстоюють суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість нашої держави.

Отож, протягом 23 травня – 31 травня в закладах освіти громади проводилися години мужності "Героями не народжуються, Героями стають", історичні години «Герої української історії»  під час якої учні дізналися про історію виникнення свята, згадали героїчні постаті визначних патріотів України від козацької доби до сьогодення. Виховні години та бібліотечні уроки «Пам’ятаємо…Шануємо…Вклоняємось…», «Герої нового покоління, нової формації», «Герої серед нас».

Вихованці роїв «Серця патріотів» (Жашківський ліцей №5) та «Жашківські отамани» (Жашківський ліцей №1) взяли участь  у онлайн вікторині «Покоління майбутнього» Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Вихованці Жашківського ліцею №3 провели  історичні уроки «Українці нація Героїв», та «Сучасні борці за свободу України» в Жашківському  історичному музеї.

Окрім того, вихованці закладів освіти не полишають  волонтерську діяльність, допомагають захисникам – плетіння маскувальних сіток, виготовляють захисні шапки  для шоломів, збирають різнотрав'я для формування наборів фіточаїв від застуди.

Отже,  у наш час, День Героїв це – вшанування пам'яті загиблих за волю України,  вивчення звитяжних сторінок історії, допомога війську, яке боронить країну на усіх фронтах. Тримаймо стрій разом!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано