A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Поки буде жити рідна мова, буде існувати нація

Дата: 06.11.2023 12:11
Кількість переглядів: 59

         Мова -  це велике духовне надбання, коштовний скарб із могутності інтелекту і криці моралі, це пісня душі. Мова постає з любові та суворості, з сивих туманів віків, із синяви неба, з вишневого цвітіння, пшеничного поля, з холодних окопів, але міцної дружби захисників…Це наша мова.

     За традицією ми відзначаємо День української писемності та мови, щоб прославити рідну мову в Україні та за її межами, виховати в молодого покоління усвідомлення того,  що українська мова – генетичний код нашої нації. Адже за її існування віддають захисники найцінніше – своє життя.

          Учні 3-11 класів  закладів загальної середньої освіти Жашківської МТГ  взяли активну участь у                        ХХІV  Міжнародному  конкурсі з української мови  імені Петра Яцика. Гаслом проведених заходів стали слова: «Поки буде жити рідна мова, буде існувати наша нація».  

Здобувачі освіти переглянули інтегровані уроки з української мови, літератури та музики з Олександром Авраменком та Артемом Пивоваровим, презентації, відео  про Нестора Літописця, мецената Петра Яцика, поглиблено дізналися  про виникнення української писемності. Також учні з цікавістю познайомились з відомими блогерами  Tik-Tok,  які у своїх відео навчають правильному слововживанню.  Діти усвідомили, якою чарівною, мелодійною  та прекрасною є наша мова.

Отож любити, шанувати і плекати рідне слово – святий обов’язок кожного українця. Саме мова звеличує наше серце й розум, без неї неможливо усвідомити себе частиною великого сильного  народу, ім’я якому – Україна!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано