A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ЗМІНИ ДО ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Дата: 18.02.2021 17:08
Кількість переглядів: 114

      Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1105 від 11.11.2020 Пункт 4.4. § 4. «Обов’язки і права пішоходів» «Правил дорожнього руху» викладено в наступній редакції: «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху».

     Важливість цих змін полягає у тому, що тепер пішохід, який не виконав зазначених вимог може розглядатися як винуватець дорожньо-транспортної пригоди і як наслідок нестиме як адміністративну так і кримінальну відповідальність. Крім того, за одяг без світловідбивачів на дорозі у темний час доби запроваджено штрафи.

    Просимо всіх учасників освітнього процесу дотримуватись «Правил дорожнього руху»,   батьків контролювати у якому одязі діти одягнені та у випадку відсутності на ньому світлоповертальних елементів використовувати світлоповертальні стрічки, наклейки, жилет тощо. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано