A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВЕБІНАР «ІННОВАЦІЇ В РОБОТІ ШКІЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ»

Дата: 25.01.2024 10:17
Кількість переглядів: 31

Відповідно до плану роботи відділу освіти 24 січня  в режимі онлайн проведено вебінар для шкільних бібліотекарів закладів освіти нашої громади.

Методист відділу освіти Сліпенко Г.В. ознайомила з умовами та термінами замовлення підручників та посібників для учнів 2,7 та 11 класів для ЗЗСО громади у 2024 році. Для користування  в роботі представила колегам медіажурнал  «Історія української державності на сторінках творів письменників родом з Черкащини». Продемонстровано платформи подкастингу – україномовного контенту, цифрових медіа-файлів де розміщені твори українських письменників, лекції та інтерв'ю сучасних українських письменників.

Цікавою формою роботи з популяризації читання поділилася бібліотекар Соколівського опорного ліцею Жашківської міської ради.  Ганна Молодичук розповіла про мандрівну книжкову виставку графікині, художниці Надії Харт - «Ukraine forever» (Україна назавжди). Це проєкт про те, якою могла бути домашня бібліотека українців, якби не політика агресивної русифікації.

Мета  - відродити історичну пам'ять нації, викрити наслідки багатовікового зросійщення та запропонувати українцям зануритися у спадок. Цей проєкт про усвідомлення самобутності, багатогранності нашої культури, яка зуміла зберегтися попри десятки заборон. У виставці представлена когорта культурних, політичних та військових діячів ХХ століття: художники- Алла Горська, Олександр Мурашко, Федір Кричевський, історик та письменник Іван Крип'якевич, етнограф та науковець Михайло Максимович, письменники та поети- Валерій Шевчук, Василь Стус, Валер'ян Підмогильний, головнокомандувач УПА-Роман Шухевич, військовий-Кузьма Дерев'янко.

Окреслено план роботи з популяризації читацької компетентності вихованців закладів освіти, а також проведення виховних заходів, бібліотечних  зустрічей, літературних заходів з нагоди 70-річчя утворення Черкаської області.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано