A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Проєкт "Годівничка"

Дата: 26.01.2024 12:59
Кількість переглядів: 47

      Однією із глобальних  цілей сталого розвитку є захист та відновлення екосистем суші. Проект Годівничка в закладах освіти Жашківської МТГ традиційно проводиться протягом  листопада - березня місяця та має кілька етапів: підготовчий ( заготівля кормів, підготовка нових та ревізія старих годівничок), основний етап (довготривалі спостереження, годівля птахів, ведення щоденників, фотозвітів тощо) та заключний етап (висновки та узагальнення зібраних матеріалів).  Педагоги змалечку привчають дітей любити і цінувати рідну природу, платити їй своєю добротою, увагою, дбайливим поводженням, формують у малечі практичні природоохоронні вміння, виховують турботливе ставлення до пернатих друзів. Саме на таких засадах формується поняття сталого розвитку.

        Запрошуємо всіх природолюбів долучитися до нашого екологічного проекту. Збираючись на прогулянку, до парку візьміть трішки корму для пернатих. Нагадуємо, що, годуючи птахів, необхідно обов’язково дотримуватись таких правил:

- не наповнювати годівнички цвілою, смаженою, жирною, копченою і зіпсованою їжею; чорним свіжим хлібом; сухим рисом і пшоном; кислими, солоними, гострими, перенасиченими різними спеціями кормами; цитрусовими (апельсини й лимони) і шкіркою бананів, не розвішувати корм у сітках, бо вони можуть стати для пернатих пастками.

Допоможемо птахам пережити зиму, а вони віддячать нам влітку! Адже «Світ досить великий, щоб задовольнити потреби кожної людини, але надто малий, щоб задовольнити людську ненаситність» (Махатма Ганді).



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано