A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

В закладах освіти громади продовжують впроваджувати стандарти НАССР

Дата: 29.01.2024 08:22
Кількість переглядів: 26

       Одним із важливих чинників, які впливають на здоров’я дітей є правильно організоване та безпечне харчування в закладах освіти. Тому це питання залишається пріоритетним в діяльності відділу освіти Жашківської міської ради та перебуває на постійному контролі його начальниці Людмили Рябоконь і безпосередньо міського голови Ігоря Цибровського.

 

     Так, з метою підвищення кваліфікації у сфері безпечності харчових продуктів, впровадження системи аналізу та контролю за ними (НАССР), посадовці ініціювали проведення семінару-практикуму для керівників закладів освіти громади, відповідальних осіб за організацію харчування та тендерні закупівлі, а також кухарів і медичних працівників. Навчання проводили очільниця Уманського районного управління Держпродспоживслужби Лариса Качанова та начальники профільних відділів управління Оксана Байда і Валентина Ковбасюк. Серед основних тем: актуальні питання організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, гігієнічні вимоги до харчоблоків закладів освіти, планування меню з урахуванням смакових якостей дітей та дотриманням норм безпеки відповідно до стандартів НАССР.

     Учасники семінару отримали відповіді на всі питання, які їх цікавили та взяли за основу надані профільними спеціалістами рекомендації.

     «Якісне та безпечне харчування – ще одна форма захисту дітей, тому використовуємо всі можливості, які сприяють обізнаності відповідальних за цей напрям спеціалістів та вдосконаленню організації харчування. Нові знання та здобутий досвід – це завжди крок вперед.» - прокоментував Ігор Цибровський.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано