A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЧИТАННЯ В ГОЛОС В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ГРОМАДИ

Дата: 08.02.2024 09:31
Кількість переглядів: 39

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос (World Read Aloud Day). Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld»  у 2010 році.

Всесвітній день читання вголос, глобальний рух за грамотність, відзначається для того, щоб підкреслити важливість читання вголос і обміну історіями. Цей особливий день, що відзначається різноманітними заходами та подіями, має на меті підкреслити силу слова та радість читання в громадах по всьому світу.

Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

Всесвітній день читання вголос був започаткований, щоб мотивувати дітей, підлітків і дорослих відзначати силу слова і право кожної людини читати і писати. Цей день заохочує людей взяти в руки книгу, знайти аудиторію і читати вголос, демонструючи трансформаційну та креативну силу читання.

7 лютого заклади загальної освіти  Жашківської МТГ активно долучилися до заходів читання улюблених поезій, творів. У соціальних мережах вихованці закладів освіти запустили флешмоб за хештегом #Всесвітній_день_читання_вголос

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано