A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

ВІДБУВСЯ І (МІСЬКИЙ) ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

Дата: 20.05.2024 11:40
Кількість переглядів: 100

 

Сьогодні УкрФото без описуаїнська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення, першою чергою, своєї долі, долі своїх сусідів, подальшого світового порядку на планеті. В сучасних важких і болісних ситуаціях викликів та загроз і водночас великих перспектив розвитку, кардинальних змін у політиці, економіці, соціальній сфері пріоритетним завданням суспільного поступу, поряд з убезпеченням своєї суверенності й територіальної цілісності, пошуками шляхів для інтегрування в європейське співтовариство, є визначення нової стратегії виховання як багатокомпонентної та багатовекторної системи, яка великою мірою формує майбутній розвиток Української держави.

     Велику роль у вихованні молодого покоління відіграє військово-патріотичне виховання. Військово-патріотичне виховання молоді проводиться з метою формування у молоді високих морально-патріотичних і психологічних якостей, необхідних для військової служби, прищеплення їм почуття особистої відповідальності за захист Батьківщини.

    Складовою для організації комплексної системи національно-патріотичнного виховання учнівської молоді в Україні є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра  «Сокіл» («Джура»)». Це не просто гра, це постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, виховників, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

16 травня 2024 року на базі Жашківського ліцею №1 відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри  «Сокіл» («Джура»)». До участі у заході долучилися всі ЗЗСО Жашківської МТГ де представили у конкурсних випробуваннях  рої середньої та старшої вікових груп. Учасників заходу привітали ветеран російсько-української війни, інженер з охорони праці відділу освіти Жашківської міської ради Микола Григорович Кльоц, спеціалісти 2 відділу Уманського РТЦК та СП Анатолій Володимирович Козаков та Володимир Юрійович Приймак, які зауважили, що наразі ведуться запеклі бої за незалежність та цілісність нашої держави, а підростаюча молодь має добре навчатись, бути справжніми патріотами та спрямувати надалі всі свої зусилля на відродження та процвітання України.

Протягом Гри рої мали змогу проявити свої знання, вміння й таланти у таких змаганнях-конкурсах: конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», змагання спортивного спрямування «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Метання гранати»,  медичний конкурс «Рятівник», змагання з військово-прикладного  комплексу. Також, 14 травня проведена віртуальна інтелектуальна гра-вікторина на знання історії України «Відун».

У кожному з конкурсів окремо було визначено переможців, а за підсумками всіх конкурсів перемогу здобули:

І місце

Рій «Ластівки» -  Жашківський ліцей №4  Жашківської міської ради Черкаської області

ІІ місце

Рій «Серця патріотів» -  Жашківський опорний ліцей №5 Жашківської міської ради Черкаської області

ІІІ місце

Рій "Мудрі сіроманці" - Жашківський опорний ліцей №2 Жашківської міської ради Черкаської області

Старша вікова група

І місце

Рій «Жашківські ОТАМАНИ» - Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради Черкаської області

ІІ місце

Рій «Соколи» - Соколівський опорний ліцей Жашківської міської ради Черкаської області

ІІІ місце

Рій «Патріоти» ім. Івана Богуна – Вороненський ліцей  Жашківської міської ради Черкаської області

Щиро вітаємо молодих джур, виховників та бажаємо подальших перемог!

Тримаймо стрій!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано