A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Новини

Елементи STEM-освіти у закладах дошкільної освіти

      Освітня модель STEM – це один із трендів у світовій освіті, який має на увазі змішане середовище навчання, й показує підростаючому поколінню, як застосовувати науку та мистецтво разом у повсякденному житті. Розвиток умінь шукати, переробляти та практично використовувати отриману інформацію лежить в основі програми STEM-освіти, яку успішно використвують педагоги -  дошкільники громади. Особливе значення для розвитку особистості дошкільника має засвоєння ним уявлень про взаємозв'язок природи та людини, за допомогою дослідницько-пізнавальної діяльності. Здавалося б, дошкільнят часто цікавлять відповіді на прості, для нас дорослих, запитання з повсякденного життя: “Як рухаються хмари?", "Як з’являється веселка?", "Чому рухається кулька?", “Чому земля крутиться, а я цього не відчуваю?” та багато інших. Аби пояснити допитливій малечі всі ці процеси вихователі використовують STEM-підхід (Science, Technology, Engineering, Mathematics) до розвитку, виховання й навчання дошкільнят з урахуванням їх вікових особливостей. У даному підході акцентується увага на вивченні точних наук та виховується культура інженерного мислення.

15:24 18.01.2024

КОНКУРСНИЙ ВІДБІР ПОСІБНИКІВ ТА ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 2 КЛАСУ

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 04.01.2024 №1/18679-23 «Про забезпечення виконання наказу МОН від 02 жовтня 2023 року №1184 (зі змінами)» інформуємо про проведення конкурсного відбору підручників та  посібників для 2 класу закладів загальної середньої освіти.

15:55 17.01.2024

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ОБЛАСНОЇ ВИСТАВКИ-КОНКУРСУ "НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА ЧЕРКАЩИНИ"

Відповідно наказу Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 16.11.2023 р., листа КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» від 05.01.2024 №09/01-19  «Про проведення обласної виставки-конкурсу «Нова українська школа Черкащини» з метою розвитку професіоналізму педагогічних працівників області, удосконалення регіональної системи освіти, популяризації кращого педагогічного досвіду та впровадження новітніх технологій у педагогічну практику протягом   26 березня - 29 березня 2024 року проходитиме Виставка-конкурс.

10:45 12.01.2024

ОБЛАСНИЙ КОНКУРС «ШЕВЧЕНКО НАД ЧАСОМ» СЕРЕД УЧНІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ, ПРИСВЯЧЕНИЙ 210-ІЙ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

Відповідно до плану роботи відділу освіти, комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації, з метою популяризації творчої спадщини Т. Г. Шевченка,  вшанування пам’яті Кобзаря та відзначення 210-річниці з дня народження Тараса Шевченка, виявлення обдарованої молоді, розвитку емоційності та художнього смаку особистості, осмислення краси художнього слова, удосконалення мистецтва живого мовлення, а також формування в молоді національної гідності та ідентичності, почуття патріотизму та особистої відповідальності за майбутнє України проводиться  конкурс «Шевченко над часом» серед учнів закладів загальної середньої освіти, присвяченого 210-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. 

16:05 10.01.2024

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ ОСВІТНІЙ РЕСУРС

Обласний конкурс на кращий електронний освітній ресурс проводиться з метою розвитку регіонального інформаційно-комунікаційного освітнього простору, навчально-методичного забезпечення  системи дистанційного навчання, підвищення ефективності впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес закладів освіти області, формування цифрових компетентностей педагогічних працівників у два етапи:

15:33 02.01.2024

КОНКУРС ВІДЕОПРИВІТАНЬ «З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ, УКРАЇНО! ВКЛОНІМОСЯ ЗАХИСНИКАМ ТВОЇМ!»

Протягом 01 по 24 грудня 2023 року Уманською районною військовою адміністрацією проводився конкурс творчих відеопривітань «З Різдвом Христовим, Україно! Вклонімося захисникам твоїм!».

10:50 29.12.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано