A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Жашківської міської ради

Новини

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут

     Бій на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року, в якому українські воїни, юнаки й студенти затримали наступ більшовиків на Київ, став символом героїзму та самопожертви молоді у боротьбі за незалежність.

08:53 29.01.2024

В закладах освіти громади продовжують впроваджувати стандарти НАССР

       Одним із важливих чинників, які впливають на здоров’я дітей є правильно організоване та безпечне харчування в закладах освіти. Тому це питання залишається пріоритетним в діяльності відділу освіти Жашківської міської ради та перебуває на постійному контролі його начальниці Людмили Рябоконь і безпосередньо міського голови Ігоря Цибровського.

08:22 29.01.2024

STEAM-освіта в дошкільних закладах громади

      Останнім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEAM-освіти. Ми продовжуємо розповідати про цей тренд у своїх дописах, але нагадаємо що ж це таке? STEAM-освіта охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Однак, важливо розуміти, що STEАM-навчання – це не просто технічна освіта. Вона охоплює значно ширше поняття, а саме вдале поєднання креативності та технічних знань.

14:59 26.01.2024

Проєкт "Годівничка"

      Однією із глобальних  цілей сталого розвитку є захист та відновлення екосистем суші. Проект Годівничка в закладах освіти Жашківської МТГ традиційно проводиться протягом  листопада - березня місяця та має кілька етапів: підготовчий ( заготівля кормів, підготовка нових та ревізія старих годівничок), основний етап (довготривалі спостереження, годівля птахів, ведення щоденників, фотозвітів тощо) та заключний етап (висновки та узагальнення зібраних матеріалів).  Педагоги змалечку привчають дітей любити і цінувати рідну природу, платити їй своєю добротою, увагою, дбайливим поводженням, формують у малечі практичні природоохоронні вміння, виховують турботливе ставлення до пернатих друзів. Саме на таких засадах формується поняття сталого розвитку.

12:59 26.01.2024

І етап Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми» підведено підсумки та визначено переможців конкурсу

      Відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми» та на виконання наказу Управління освіти і науки ЧОДА «Про  «Про  проведення I етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі"» у номінації «Корекційно-розвиткові програми» від 03.10.2023 №113  підведено підсумки та визначено переможцем

10:32 22.01.2024

Елементи STEM-освіти у закладах дошкільної освіти

      Освітня модель STEM – це один із трендів у світовій освіті, який має на увазі змішане середовище навчання, й показує підростаючому поколінню, як застосовувати науку та мистецтво разом у повсякденному житті. Розвиток умінь шукати, переробляти та практично використовувати отриману інформацію лежить в основі програми STEM-освіти, яку успішно використвують педагоги -  дошкільники громади. Особливе значення для розвитку особистості дошкільника має засвоєння ним уявлень про взаємозв'язок природи та людини, за допомогою дослідницько-пізнавальної діяльності. Здавалося б, дошкільнят часто цікавлять відповіді на прості, для нас дорослих, запитання з повсякденного життя: “Як рухаються хмари?", "Як з’являється веселка?", "Чому рухається кулька?", “Чому земля крутиться, а я цього не відчуваю?” та багато інших. Аби пояснити допитливій малечі всі ці процеси вихователі використовують STEM-підхід (Science, Technology, Engineering, Mathematics) до розвитку, виховання й навчання дошкільнят з урахуванням їх вікових особливостей. У даному підході акцентується увага на вивченні точних наук та виховується культура інженерного мислення.

15:24 18.01.2024

КОНКУРСНИЙ ВІДБІР ПОСІБНИКІВ ТА ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 2 КЛАСУ

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 04.01.2024 №1/18679-23 «Про забезпечення виконання наказу МОН від 02 жовтня 2023 року №1184 (зі змінами)» інформуємо про проведення конкурсного відбору підручників та  посібників для 2 класу закладів загальної середньої освіти.

15:55 17.01.2024

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано